Andebryst m/appelsinsovs, ærter i honning og hvidvinsdampede ris

     

Ingredienser:

Andebryst.

4 stk. Andebryst (skåret af 2 hele ænder, se ”Fyldt andehals”)
2 spsk. Akaciehonning
    Salt/peber
     
Appelsinsovs.
1 spsk. Andefedt
½ stk. Løg
1 fed Hvidløg
4 dl. Rødvin
1 dl. Appelsinjuice
2 dl. Piskefløde
1 stk. Appelsin
    Mel til jævning
    Salt/peber
     
Ærter i honning.
300 g. Ærter, frosne
100 g. Smør (altså Lurpak, da det er vigtigt for smagen)
1 spsk. Honning
¼ stk. Løg
     
Hvidvinsdampede ris.
    Ris
    Hvidvin
     

Fremgangsmåde:
Andebryst.
Skær brysterne af ænderne og rids skindet i harlekintern. Smør brysterne med honning og drys med groft salt.
Varm stegepanden og brun brysterne med skindsiden nedad, så du smelter lidt fedt af til panden. Brysterne skal stege ca. 10 min. på hver side, så er de dejligt lyserøde inden i. Lad brysterne hvile på skærebrættet i 15 min. under et klæde.
Kog panden af med rødvinen til sovs.

Appelsinsovs.
Smelt andefedtet i en gryde og damp finthakket løg heri. Når løgene er bløde tilsætter du rødvinsafkoget fra stegepanden, hvidløg og appelsinjuice og lader det koge ind i 5 min. Nu hælder du piskefløde i sovsen og koger den yderligere ind i 5 min. Jævn sovsen smag den til med appelsinskal, salt og peber.

Ærter i honning.
Smelt smørret i en gryde og damp løgene der er skåret i smalle både heri. Tilsæt honning og ærter og varm retten igennem.

Hvidvinsdampede ris.
Kog risene som anvist på pakken, dog erstatter du vand med hvidvin.