Hakkebøf m/kaperssovs,
hertil råstegte kartoffeltern

     

Ingredienser:

Hakkebøf.

500 g. Hakket oksekød
10 g. Margarine
    Salt/peber
     
Kartoffeltern.
0,8 kg. Kartofler
3 spsk. Olie
½ dl. Persille
1 spsk. Løvstikke
    Salt/peber
     
Kaperssovs.
10 g.

Margarine

½ fl. Hvidvin, tør
5 stk. Kapersbær
1 tsk. Dijon Sennep
1 spsk. Løg
½ dl. Persille
2 stk. Enebær, knust
1 stk. Hvidløg, finthakket
1 knsp. Spidskommen (ikke alm.)
    Maizenamel til jævning
    Salt/peber
     

Fremgangsmåde:
Hakkebøf.
Del oksekødet i 4 lige store stykker og form dem til hakkebøffer. Drys med salt og peber og steg dem i margarine, 5 min. på hver side.

Kaperssov.
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt hakket løg, hvidløg, skiveskårne kapersbær, sennep, honning, persille, enebær og spidskommen. Lad det det småsnurre i 5 min. hvor efter du tilsætter hvidvin og lader sovsen koge ind i yderligere 5 min. Rør Maizenamel med lidt vand og jævn sovsen.

Kartoffeltern.
Skær kartoflerne i 1½x1½ cm store tern, behold skralden på. Skyld ternene i flere hold koldt vand for at få stivelsen af (det gør dem dejligt sprøde) hvorefter du tørrer dem i et klæde.
Drys kartoffelternene med salt og steg dem i meget varm olie på stegepanden i ca. 15 min. mens du hyppigt vender dem. Drys persille og løvstikke over kartoflerne og vend, 2 min. inden de er færdige.